ممکن برای شما نیز تاکنون پیش آمده باشد که بنا به دلایلی باید سریعاً منزل را به سمت محلی ترک کرده، اما تلفن همراهتان نیز در عین حال از میزان شارژ الکتریکی اندکی برخوردار میباشد. مطمئناً اتصال چند دقیقهای دستگاه به شارژر در اینگونه مواقع توفیر آنچنانی را در سطح انرژی باتری آن به وجود نمیآورد.
مشکل بسیار آزاردهنده شارژ چند باره باتری دستگاه تلفن همراه در طول روز با وجود پیشرفتهای دوچندان فناوری همچنان با قوت خود باقی است، زیرا علاوه بر اینکه ظرفیت ذخیرهسازی باتریهای دستگاههای قابل حمل پیوسته در حال افزایش میباشند، تکامل سیستمعاملها و نیازمندی نرمافزارهای توسعه یافته به میزان انرژی بیشتر نیز با سرعت تقریباً ثابتی رو به صعود بوده و در حال حاضر بنبستی را در سد راه این مهم ایجاد نمودهاند. اگر به خاطر داشته باشید پیشتر با تدوین مقالهای به آشنایی با برخی از روشها در خصوص حفظ میزان انرژی ذخیرهای باتری و جلوگیری از مصرف بیرویه و تشدید روند آن پرداختیم، حال در این نوشته قصد داریم تا توضیحات مطلب پیشین را با ارائه نکاتی در زمینه فزونی سرعت شارژ دستگاه تلفن همراه هوشمند در مواقع اضطراری و کمبود وقت تکمیل کرده و حداکثر مقدار انرژی را در کمترین زمان ممکن در قالب آن به ثبت برسانیم.
عدم شارژ دستگاه با استفاده از درگاه USB
همانطور که مستحضر هستید دستگاههای تلفن همراه هوشمند، تبلتها و … بهطور کلی از قابلیت شارژ در هنگام اتصال به درگاههای یو اس بی رایانههای شخصی نیز برخوردار میباشند، اما آیا سرعت بازیابی انرژی باتری با عنایت به خروجیهای نامبرده نیز یکسان است؟ در جواب باید گفت که خیر.
بر طبق مشخصات فنی نسل اول و دوم فناوری یو اس بی (USB 1.0 و USB 2.0)، یک درگاه استاندارد در حالت کلی از قدرتی برابر با ۰٫۵ آمپر در فراهم آوری جریان برخوردار میباشد که مقدار فوق در نسل سوم پورتهای نامبرده به ۰٫۹ آمپر افزایش پیدا کرده است، این در حالی است که یک آداپتور شارژر اختصاصی با قابلیت اتصال به پریز برق از ۱٫۵ آمپر قدرت بهره میبرد که در مقایسه با خروجی درگاههای یو اس بی بسیار بیشتر میباشد (ذکر این نکته نیز حائض اهمیت است که درگاههای نسل USB 3.1 که بهگونهای با پورتهای نوع Type-C در هم آمیختهاند (اما با یکدیگر یکسان نمیباشند) از شار جریان تا میزانی بیشتر از ۳ آمپر پشتیبانی مینمایند، اما مقیاس استفاده از آنها در دستگاههای مختلف به دلیل قدمت اندک و هزینه نهایی بیشتر در حال حاضر آنچنان بالا نمیباشد).
مطمئناً مقادیر اشاره شده در پاراگراف پیشین در زمینه روشنسازی موضوع عدم استفاده از درگاههای یو اس بی جهت شارژ تلفنهای همراه کاملاً واضح میباشند. هر چقدر که میزان جریان یک خروجی از اندازه بیشتری برخوردار باشد، دستگاه قرار گرفته در پایانه با توان بیشتری به فعالیت میپردازد که در این نوشته، باتری با سرعت بیشتری شارژ میگردد. بنابراین بهطور کلی توصیه میشود که درصورتیکه زمان و سرعت بازیابی انرژی باتری در اولویت قرار دارد، بههیچعنوان با استفاده از درگاه یو اس بی اقدام به شارژ دستگاه تلفن همراه ننمایید.
درصورتیکه استفاده از کابل USB به هر دلیلی در حال حاضر اقدامی ضروری به شمار میرود، پیشنهاد میشود که بهمنظور افزایش سرعت شارژ و بهینهسازی انتقال انرژی ابتدا از طریق منوی تنظیمات به دستهبندی Developer Options مراجعه کرده و سپس از زیرمجموعه پیکربندی Select USB Configuration، گزینه Charging Only را انتخاب نمایید. این مهم قابلیت عملکرد دستگاه در هنگام اتصال به درگاه یو اس بی را تنها معطوف به بازیابی انرژی نموده و از هدر رفت منابع در دیگر مسیرهای غیرقابل استفاده نظیر انتقال داده جلوگیری به عمر میآورد.
استفاده از شارژرهای پر قدرتتر
برخی بر این عقیدهاند که استفاده از شارژرهای سوم شخص و غیر متعلق به دستگاه تلفن همراه صدمات جبرانناپذیری را به قالب باتری موجود در بطن آن وارد میسازند، اما واقعیت امر آن است که فناوری شارژ بهوسیله درگاههای یو اس بی بهگونهای استانداردسازی شده است که اتصال قریب به اتفاق تمامی دستگاههای مختلف به آداپتورهای شارژر یو اس بی گوناگون بههیچعنوان مشکلاتی نظیر آتشسوزی و … را ایجاد نمیکند.
آداپتورهای شارژر موجود در بستهبندی دستگاههای تلفن همراه هوشمند اغلب از میزان خروجی جریان محدود و ثابتی برخوردار میباشند، اما تهیه و خریداری نمودن شارژرهای سوم شخص موجود در بازار در زمینه فراهم آوردن میزان آمپر بیشتر و بازیابی سریعتر مقدار انرژی از دست رفته باتری میتوانند (گاهی اوقات) بسیار مفید واقع گردند. مطمئناً فرآیند شارژ باتری تلفن همراه با عنایت به یک آداپتور ۱٫۵ آمپری با سرعت بیشتری نسبت به نمونه ۱ آمپری آن صورت میپذیرد، اما این نکته را نیز باید مدنظر داشت که آیا دستگاه تلفن همراه از قابلیت استفاده از میزان جریان اضافی برخوردار است یا خیر.
بخشهای محافظتی دستگاههای نامبرده، صرفه نظر از پشتیبانی از فناوری شارژ سریع (Quick Charging) اغلب از محدودیتهایی در کسب انرژی بهره میبرند، لذا اگر یک تلفن همراه توانایی دریافت تنها ۰٫۸ آمپر جریان ورودی را دارا باشد، استفاده از یک شارژر ۱٫۵ آمپری آنچنان نمیتواند مفید واقع شود، زیرا مدار اجازه عبور تنها ۰٫۸ آمپر را اعطا میکند، اما نکتهای که دقت به آن حائض اهمیت میباشد این است که بهکارگیری آداپتورهای قدرتمندتر بههیچعنوان در صدمه به دستگاه نقشی را به خود اختصاص نمیدهند. لذا پیشنهاد میشود که در صورت کمبود وقت، بهکارگیری آداپتورهای شارژر با جریان خروجی بیشتر جهت تسریع روند بازیابی انرژی باتری را در دستور کار خود قرار دهید.
استفاده از کابلهای یو اس بی مرغوب
کابل یو اس بی مورد استفاده جهت عملکرد بهعنوان واسط انتقال انرژی تأثیری هنگفت را در روند سرعت شارژ به خود معطوف میسازد. تمامی کابلهای موجود در بازار بهطور کلی از ترکیبی متشکل از چهار سیم قرمز، سبز، سفید و مشکی ایجاد گشتهاند که رنگهای قرمز و مشکل مستقیماً بهمنظور شارژ ایفای نقش مینمایند (سیمهای سبز و سفید جهت انتقال داده به کار گرفته میشوند).
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، میزان جریان قابل عبور از طریق یک حامل الکتریسیته مانند سیم مستقیماً به قطر و اندازه آن بستگی دارد. بر همین اساس یک کابل ۲۸ گیج استاندارد تنها اجازه عبور جریانی برابر با ۰٫۵ آمپر از طریق خود را صادر مینماید که میزان آن برای ظرفیت عظیم باتریهای امروزی بههیچعنوان کافی نیست. کاهش بزرگی عدد درج گشته تحت عنوان گیج و همچنین فزونی میزان کلفتی سیم به افزایش اندازه شار الکتریکی منتهی میگردد که بر طبق آن یک کابل ۲۴ گیج قادر است جریانی به اندازه ۲ آمپر را منتقل سازد.
کابلهای یو اس بی ارزان قیمت موجود در بازار اغلب پیکربندی رشتههای سیم ۲۸ گیج را در بطن خود نهان ساختهاند که این مهم صرفه نظر از قدرت خروجی آداپتور مورد استفاده، پشتیبانی دستگاه تلفن همراه از فناوریهای شارژ سریع و … محدودیت فراوانی را در مسیر عبور جریان به ارمغان میآورد که نتیجه آن در کاهش سرعت بازیابی انرژی و افزایش مدت زمان این مهم بهوضوح قابل مشاهده میگردد.
عدم استفاده از تلفن همراه در هنگام شارژ
این نکته شاید بهطور کلی بسیار پر واضح تلقی گردد، اما همچنان بهعنوان یکی از گزینههای تأثیرگذار توسط برخی نادیده گرفته میشود. مطمئناً سرعت شارژ یک دستگاه تلفن همراه در صورت استفاده از آن با فزونی بیشتری همراه میگردد، زیرا علاوه بر اینکه مخزن باتری از یک سمت در حال متراکم و انباشته شدن است، اپلیکیشن و یا عملکرد اجرایی از سمت دیگر نیز در حال مصرف میزان انرژی دریافتی میباشد، لذا بهمنظور جلوگیری از این مهم پیشنهاد میشود که درصورتیکه زمان بازیابی انرژی بهعنوان یک گزینه برای شما مطرح است، از استفاده از تلفن همراه خودداری کرده و اجازه دهید تا دستگاه تا حد امکان سریعاً شارژ گردد.
تغییر وضعیت تلفن همراه به حالت هواپیما
یکی دیگر از نکات تأثیرگذار در کاهش زود هنگام انرژی باتری دستگاه تلفن همراه را بهطور کلی میتوان در قالب میزان استقامت و قدرت سیگنالهای مخابرهای توسط منابع اطراف آن جستجو نمود که در برقرار نمودن سناریو پیشین میتواند مثمرالثمر واقع شود.
تمامی دستگاههای تلفن همراه بهمنظور حفظ ارتباط خود با شبکههای مخابراتی موجود از مدارهای مجتمع و بخشهای ویژهای بهرهمند میباشند که پیوسته در حال برقراری تماس با دکلهای مخابراتی اطراف هستند، بر همین اساس قانون عمومی موجود در این زمینه نیز بیان میدارد که هر چقدر کیفیت سیگنال منطقه از قدرت کمتری برخوردار باشد، دستگاه تلاش بیشتری را جهت جستجو و اتصال خود به انجام میرساند که این مهم در سطوح بالاتر به شدت در کاهش انرژی باتری تأثیرگذار است. بر همین اساس پیشنهاد میشود درصورتیکه شرایط اشاره شده در محیط زندگی شما وجود دارد، تلفن همراه را حدالامکان در حالت هواپیما (Airplane Mode) قرار دهید تا تمامی قابلیتهای ارتباطی دستگاه از کار افتاده و فرآیند شارژ با سرعت بیشتری همراه شود. علاوه بر آن خاموشسازی کامل دستگاه تلفن همراه میتواند راندمان این مهم را همچنان با بهبود بیشتری همراه سازد.
سرعت بازیابی انرژی باتری دستگاههای تلفن همراه هوشمند و بهبود راندمان کاری آنها با عنایت به توجه به نکات اشاره شده در این نوشته و همچنین رعایت برخی دیگر از موارد مشابه گاهی اوقات میتواند بسیار مفید واقع شود. این درست است که بهکارگیری فناوریهای نوین مانند شارژ سریع و استفاده از پاور بانکهای حجیم در فزونی شدت شارژ تأثیرات بسیار فراوانی را به خود اختصاص میدهند، اما این مهم را نیز باید در نظر داشت که موارد مذکور توسط تمامی دستگاههای امروزی پشتیبانی نشده و این در حالی است که توجه به نکات نامبرده نیازمند تکنولوژیهای ویژه و یا صرف هزینه نمیباشد.